Αποβραδίς μουλιάζουμε τα όσπρια.
Την επόμενη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το ελαιόλαδο κρατώντας από αυτό 3 κ.σ. στην άκρη.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε τους πελτέδες και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τα καρότα και το πλιγούρι. Στο τέλος προσθέτουμε τα όσπρια, νακατεύουμε και στο τέλος βάζουμε και το ζεστό ζωμό ή νερό.
Βράζουμε στη χύτρα για 20 λεπτά και μετά αφού ανοίξουμε το καπάκι, βράζουμε με ανοικτό καπάκι άλλα 5-10 λεπτά να χυλώσει. Τότε προσθέτουμε το αλάτι και τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο που αφήσαμε στην άκρη.
Κλείνουμε τη φωτιά και η οσπριάδα μας είναι έτοιμη.