Σου-σουράδες
Συνταγή και εκτέλεση Βουργουτζής Μιχαήλ
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Σου γεμισμένα με μους καραμέλας και επικάλυψη σαντιγί και σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σου-σουράδες

Ετοιμάζουμε τα σου.

Σε μια κατσαρόλα ,ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο και τα βάζουμε στην φωτιά μέχρι να λυώσει το βούτυρο.Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε όλο το αλεύρι κοσκινησμένο .Χαμηλώνουμε την φωτιά στο πιο σιγανό που έχουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.Αφήνουμε να κρυώσει.Βάζουμε την ζύμη στον κάδο του μίξερ και την χτυπάμε με το κάπα ή πι.Φυσικά μπορεί να γίνει και στο χέρι με μια ξύλινη κουτάλα.Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να τα απορροφάει τελείως το ζυμάρι μας.Όταν ρίξουμε και το τελευταίο και ενσωματωθεί κάνουμε το τεστ.Πέρνουμε λίγη ζύμη στα δάχτυλα μας και τα ανοίγουμε.Αν δεν σπάει το ζυμάρι είναι εντάξει.Αν όχι τα αυγά μας ήταν μικρά και θα χρειαστεί κι άλλο.

Με δύο κουτάλια ή με μια πλαστική σακούλα με ίσιο κορνέ , κάνουμε μπαλάκια ζύμης στο ταψί , φροντίζοντας τις "μύτες" της ζύμης να τις πατήσουμε με τα δάχτυλα μας τα οποία πρώτα θα πρέπει να έχουμε βρέξει.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 210 βαθμούς για 15 λεπτά.Χαμηλώνουμε την φωτιά στους 150 και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την σαντιγί.Χτυπάμε το ένα κουτάκι μόρφατ με 100 γρ ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί. Με την μισή γεμίζουμε τις βάσεις των μπόλ.Ρίχνουμε 2 κ.σ.γεμάτες καραμελωμένο ζαχαρούχο  στην υπόλοιπη σαντιγί και συνεχίζουμε το χρύπημα μέχρι να γίνει η μους καραμέλας.Γεμίζουμε τα 24 σουδάκια με την μους..Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για την σαντιγί με το δεύτερο κουτάκι μόρφατ .Την χωρίζουμε στην μέση και στην μισή προσθέτουμε άλλα 100 γρ ζαχαρούχο.Συνολικά σε αυτή την πιο μαλακή σαντιγί θα έχει δηλαδή 200 γρ.ζαχαρούχο.Βουτάμε τα μισά γεμισμένα σουδάκια στην σαντιγί και τα γαρνίρουμε με το αμύγδαλο φιλέ.

Ετοιμάζουμε την γκανάς.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.Αφήνουμε 1- 2λεπτά να κάτσει και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα.Βουτάμε τα υπόλοιπα γεμισμένα σου στην γκανάς και τα γαρνίρουμε με το τρίμμα σοκολάτας.

Τοποθετούμε δύο σοκολατένια και δύο λευκά σου στο μπολ.Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί που είχαμε κρατήσει από το δεύτερο κουτάκι.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search