Μια θρεπτική, εύκολη και νόστιμη συνταγή!
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΡΟ ΜΠΟΛΙΚΟ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ.
ΧΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ( ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΚΟΥΠΕΣ).
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥΡΩΣΑΜΕ, ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ, ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΤΑΤΑ, ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ, ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ, ΤΟ ΛΑΔΙ, ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ, ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗ. ( ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ)
ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ, ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΑ ΠΡΟΣ ΧΑΜΗΛΗ!
ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΛΕΠΤΑ ΒΡΑΣΙΜΟ… ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΡΑΣΕΙ Η ΦΑΚΗ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ Η ΦΑΚΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΥΛΩΣΕΙ ΚΑΛΑ , ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΠΡΟΣ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΥΖΙ ( εγω βαζω και λιγο κινόα μεσα!) ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΚΗ ΜΑΣ.