Κοτόπιτα με σπιτικό φύλλο γιαουρτιού
Συνταγή και εκτέλεση Penny Panagiotopoulou
Σχετικά δύσκολη
Φθηνή

Κοτόπιτα με σπιτικό φύλλο γιαουρτιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κοτόπιτα με σπιτικό φύλλο γιαουρτιού

Βάζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ,κάνουνε μία λακκούβα στο κέντρο,προσθέτουμε το μπέικιν παουντερ,το ελαιόλαδο,το γιαούρτι,το αυγό κ το βούτυρο μαζί με το αλάτι,και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με ψίχουλα.Λίγο λίγο προσθέτουμε κρύο νερό κ ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη,την οποία τυλίγουμε με μεμβράνη κ την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε την γέμιση ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε τα πράσα,τα καρότα κ τα σοταρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκανουν.Στην συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο,το ρύζι,αλάτι,πιπέρι κ ανακατεύουμε καλά.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά κ αφού κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε τα τυριά,τα αυγά,το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε την μπάλα ζύμης σε δύο μέρη κ ανοίγουμε δύο φύλλα,φροντίζοντας το φύλλο της βάσης να είναι λίγο μεγαλύτερο.Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα κ απλώνουμε το μεγαλύτερο φύλλο βάσης,φροντίζοντας να καλύπτει κ τα τοιχώματα.

Αφού κρυώσει ελαφρά η γέμιση,την αδειάζουμε στο ταψί κ την στρώνουμε με ένα κουτάλι.Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο ζύμης,φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού,κ προσεκτικά σπρώχνουμε τις άκρες του μέχρι τα τοιχώματα του ταψιού.Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο,στην μεσαία σχάρα,στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search