πρασοτυροψωμο
Στο κοσκινισμένο το αλεύρι ανακατευω μέσα την μαγιά μετά το αλάτι. Προσθετω όλα τα υγρα υλικά +ζάχαρη (να είναι χλιαρα) και ζυμωνω. Αφηνω την ζυμη για περίπου 20 λ. Μετά την χωριζω σε 4 μπαλακια. Ανοίγω τα μπαλάκια σε φύλλα όσο είναι το μέγεθος του ταψίου. Αλοιφω κάθε φύλλο πολυ καλά με το βούτυρο, πασπαλιζω με το τυρί, έτσι κάνω με όλα τα φύλλα, και τα βάζω ένα πάνω στο άλλο, χωρίς να βάζω τυρί στο τελευταίο εκείνο μόνο το βουτυρωνω. Κόβω όλα τα φύλλα όλα μαζί με κοφτι για πιτσα σε λωρίδες, οποία στριφογυριζω και τα βάζω στο ταψί(δες φωτο). Αφήνω να φουσκοσει σε ζεστό μέρος και μετά αλοιφω με ελαφριά χτυπημενο το αυγό. Ψηνω στους 180°για περίπου 30-35λ.και είναι ανάλογα με τον φουρνο σας. Ταψί διαμ. 32.
(Εδώ την έχω φτιάξει την πίτα με 8 λεπτά φύλλα, σας την δίνω την συνταγή με 4 πιο χοντρά φύλλα για αυτές που έχουν δισκολια να ανοίγουν φύλλο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο)