ΜΟΥΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
Συνταγή και εκτέλεση John Diakoron
Σχετικά δύσκολη
Φθηνή

Δεν είναι εύκολο δεν είναι γρήγορο είναι νόστιμο και φινετσάτο..
Εάν έχετε βαρεθεί το κοτόπουλο θέλετε κάτι διαφορετικό η θέλετε να εντυπωσιάσετε αυτή είναι η συνταγή που θέλετε..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΜΟΥΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

Κόβουμε από το λεπτό μέρος του στήθους ένα κομμάτι 200 γραμμαρίων και το τοποθετούμε σε πολυκοπτικό μηχάνημα. Αλατίζουμε, ρίχνουμε και το ασπράδι και αλέθουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλέθουμε μόνο μέχρι να ομογενοποιηθεί, φτιάχνοντας έτσι μια πηχτή πάστα κοτόπουλου. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την πάστα κοτόπουλου μαζί με τα φιστίκια και τα βότανα. Με ένα μαχαίρι (κατά προτίμηση ξεκοκαλίσματος) κόβουμε το υπόλοιπο στήθος στη μέση χωρίς όμως να το χωρίσουμε σε 2 κομμάτια. Αρχίζουμε από το χοντρό μέρος και κόβουμε παράλληλα με την επιφάνεια κοπής, έτσι ώστε να δημιουργηθούν 2 όμοια αλλά λεπτότερα ενωμένα μεταξύ τους φιλέτα. Χτυπάμε το ανοιγμένο στήθος με τον μπάτη ώστε να λεπτύνει αρκετά. Απλώνουμε σε μια επιφάνεια κοπής ένα φύλλο μεμβράνης και στρώνουμε 3 φέτες του προσούτο ώστε να ακουμπούν η μια την άλλη στις άκρες. Τοποθετούμε το χτυπημένο φιλέτο πάνω στο προσούτο και καλύπτουμε το κέντρο του με το ¼ της πάστας κοτόπουλου. Σηκώνουμε την άκρη του κοτόπουλου που βρίσκεται κοντά μας μαζί με το σελοφάν και τη φέρνουμε πάνω από τη γέμιση, ώστε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά. Πιάνουμε τις 2 πλαϊνές άκρες του σελοφάν και τυλίγουμε σφιχτά, ρολάροντας με μικρές κινήσεις προς τα εμπρός. Όταν νιώσουμε πως το ρολό έχει γίνει αρκετά σφιχτό, τότε δένουμε τις 2 άκρες του σελοφάν κόμπο, ώστε να διατηρήσουμε το σφιχτό τύλιγμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το δεύτερο φιλέτο. Διατηρούμε στην κατάψυξη για 30/45 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα, ώστε να χωράει άνετα τα ρολά κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε το νερό στους 70°C και το διατηρούμε σε αυτή τη θερμοκρασία. Τοποθετούμε τα ρολά στο νερό και τα μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν περίπου μία ώρα, αλλά να είναι ζουμερά. Βγάζουμε τα ρολά από το νερό και αφαιρούμε το σελοφάν. Στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ρολά μέχρι το προσούτο να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό.


ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Για τα μανιτάρια αλακρεμ

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια όπως θέλουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο το ελαιόλαδο τα μανιτάρια το σκόρδο το θυμάρι και σοτάρουμε όταν πάρουν καλό χρώμα σβήνουμε με το κρασί όταν εξατμιστεί καλά το κρασί αφαιρούμε από την φωτιά και δένουμε με την κρέμα γάλακτος αλατοπιπερώνουμε και είναι έτοιμα.

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search