Τούρτα με βελούδινη κρέμα σοκολάτας και ζουμερό παντεσπάνι.
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Θα τους εκπλήξετε όλους με αυτή την Εύκολη Τούρτα στο Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι η σαν Βασιλόπιτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τούρτα με βελούδινη κρέμα σοκολάτας και ζουμερό παντεσπάνι.

Βράζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί για ένα λεπτό και τέλος βάζουμε το κονιάκ αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψει και έπειτα βάζουμε το αλεύρι με το μπεικιν και το κακάο και τέλος το σπορέλαιο ανακατεύοντας κυκλικά. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 170 αντιστάσεις για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσει κόβουμε το παντεσπάνι στην μέση και συνεχίζουμε με την κρέμα. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος (250γρ) και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε με τις σοκολάτες με κυκλικές κινήσεις. Στήνουμε το γλυκό βάζουμε παντεσπάνι το σιροπιάζουμε πολύ καλά βάζουμε όλη την κρέμα στρώνουμε και βάζουμε το άλλο παντεσπάνι. Το σιροπιάζουμε καλά και φτιάχνουμε το γλασσο. Βάζουμε την κρέμα και το γάλα να βράσουν ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει καλά ρίχνουμε επάνω στην τούρτα και βάζουμε κατάψυξη για μια ώρα να σφίξει καλά το γλυκό. Μετα από μια ώρα κάνουμε σχέδιο με μια σχάρα βάζουμε σε κάθε ρόμβο σοκολάτας και στολίζουμε ότι άλλο θέλουμε. Αφήνουμε για 2-4 ώρες να δέσει το γλυκό και σερβίρουμε.321335018 486476656925811 1739945779839091761 n

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search