ΖΥΜΩΤΟ ΨΩΜΙ ΣΙΚΑΛΗΣ
Συνταγή και εκτέλεση Ειρηνη Σπυρου
Εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΖΥΜΩΤΟ ΨΩΜΙ ΣΙΚΑΛΗΣ

Βάζουμε σε ένα μπωλ με λίγο χλιαρό νερό και 3 Κ.σ. αλεύρι ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πηχτός χυλός, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.

Αν δεν έχουμε προζύμι τότε φτιάχνουμε με μαγιά προζύμι ανακατεύουμε ένα φακ ξερή μαγιά με λίγο νερό και αλεύρι φτιάχνουμε ένα πηχτό χυλό και το αφηνουμε τουλάχιστον 2 ωρες να φουσκώσει.
Αφού το προζύμι φουσκώσει το ρίχνουμε σε μια λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα αλεύρια το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι,και αρχίζουνε να ζυμώνουμε.Ρίχνουμε λίγο νερό με προσοχή μη μας παραπέσει ενω συνεχίζουμε το ζύμωμα για 8-10 λεπτά ζυμάρι δεν πρεπει να κολάει στα χερια μας.Το αφήνουμε στη λεκάνη σκεπασμένο ολο και βράδυ με μια πετσετα μεχρι να φουσκώσει.
Το επόμενο πρωί το ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά σε αλευρωμένη επιφάνεια και αφού το πλάσουμε βάζουμε σε αλευρωμένη φόρμα ή όπως είναι σε ταψί το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει. Περίπου 2,5 ώρες .Πριν το βάλουμε στο φούρνο το χαράσσουμε με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι λκαι το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 170 ο C. 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search