Με μια ζύμη αφράτη, εύκολη νηστίσιμη φτιάχνουμε Ελιόψωμο - σταφιδόψωμο - τυρόψωμο
Βάζουμε την ζάχαρη την μαγιά και το νερό (το νερό χλιαρό) ρίχνουμε από πάνω το αλεύρι σαν πάπλωμα μόλις βγει η μαγιά πάνω από το αλεύρι βάζουμε το αλάτι και το σπορέλαιο και ζυμώνουμε για πεντε-επτα λεπτά. Αφήνουμε 30-40 λεπτά να ξεκουραστεί. Όταν είναι έτοιμο κόβουμε κορδονάκια και τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε. Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά ψεκάζουμε με νεράκι βάζουμε σουσάμι και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά αντιστάσεις στους 180.