Δροσερό και πανεύκολο γλυκό ψυγείου για όλες τις εποχές του χρόνου!
Υλικά Συνταγής
225gr (1 μικρή) κομπόστα βερύκοκο
500gr στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά (total)
200gr (½ κουτί) ζαχαρούχο γάλα
χυμό ½ λεμονιού
1 σφηνάκι kalua ή κονιάκ (προαιρετικό)
½ πακέτο σαβουαγιάρ (εάν το γλυκό πάει σε ποτηράκια) ή 1 πακέτο σαβουαγιάρ (αν το γλυκό πάει σε πυρέξ)
10 ποτηράκια ή 1 μεγάλο πυρέξ (παραλληλόγραμο 25*35cm)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Γιαουρτογλυκό ψυγείου με κομπόστα βερύκοκο
Σουρώνουμε την κομπόστα
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα υλικά: γιαούρτι, το μισό ζαχαρούχο, χυμό κομπόστας, χυμό λεμονιού και προαιρετικά 1 σφηνάκι ποτό kalua ή κονιάκ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
Eάν το γλυκό σερβιστεί σε ποτηράκια :
κόβουμε τα μισά βερύκοκα σε λεπτά μισοφέγγαρα και τα υπόλοιπα σε μικρότερα κομμάτια
κόβουμε το κάθε σαβουαγιάρ σε 4 ή 5 κομμάτια
κάνουμε στρώσεις σε κάθε ποτηράκι με τη σειρά : σαβουαγιάρ- γιαούρτι-κομματάκια βερύκοκο-σαβουαγιάρ- γιαούρτι-φέτες βερύκοκο.
Εάν το γλυκό μπει σε μεγάλο πυρέξ (παραλληλόγραμο ~ 25*35cm):
κόβουμε όλα τα βερύκοκα λεπτές φέτες μισοφέγγαρο (ίσως χρειαστεί όλο το πακέτο σαβουαγιάρ)
βάζουμε μία στρώση σαβουαγιάρ και από πάνω ρίχνω τη στρώση γιαουρτιού.
Στο τέλος απλώνουμε τις φέτες-μισοφέγγαρο βερύκοκο
Αφήνουμε το γλυκό μία μέρα στο ψυγείο, αφού το έχουμε σκεπάσει (ποτηράκια ή πυρέξ), με πλαστική μεβράνη.