Κράκερ ή κρακεράκια σπιτικά, αλμυρα, απλά αλλά και με ρίγανη
Βαζουμε το νερό σ ένα μπωλ ή στο μίξερ, το νερό και τη μαγιά, ώστε να διαλυθεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μετά το αλεύρι και τέλος το αλάτι.
Ζυμωνετε ή χτυπάτε στο μίξερ για λίγη ώρα, μέχρι να βγει η ζύμη, σαν να έχει σβώλους. Δεν πρέπει να κολλάει.
Τη βάζουμε στον πάγκο μας, τη ζυμώνουμε λίγο ακόμη, ώστε να ενωθεί καλά (σαν μπάλα), τη σκεπαζουμε με μεμβράνη και πετσέτα για 1 ώρα ή στο φούρνο στους 30° μάξιμουμ, για 1 ώρα.
Την κόβουμε σε 2 ή 4 κομμάτια και με τον πλάστη, κάνουμε λεπτά κομμάτια φύλλου.
Την κόβουμε με την ειδική ροδέλα που δίνει και το πλαϊνό σχήμα.. Σε ότι σχήμα θέλουμε, αλλά και σε μέγεθος.
Βαζουμε τα κομμάτια σε ταψί με λαδόκολλα, τρυπάμε κάθε κράκερ με 1 ξυλάκι από σουβλακι και σ ένα ποτήρι βαζουμε νερό και ελαιόλαδο και αλείφουμε ανακατεύοντας καλά, μ ένα πινέλο.
Ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, θυμάρι ή ότι άλλο παρόμοιο μυρωδικο και ψήνουμε στους 160-180° ανάλογα το φούρνο, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 10' περίπου. Μόλις χρυσισουν ελαφρώς, τα βγάζετε..
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.