Ψωμί γάστρας με φέτα και πράσο
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Ψωμί γάστρας με φέτα και πράσο (Συνταγη δικη μου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ψωμί γάστρας με φέτα και πράσο

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και αφήνω σε μια μεγάλη λεκάνη το μίγμα να μείνει για 12 ώρες τουλάχιστον το αφήνω όλη την νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα ανάβω τον φούρνο πάνω κάτω στους 250 βαθμούς και τοποθετώ μέσα μια γάστρα σκεπασμένη ώσπου να πιάσει τους 250 βαθμούς Σε αυτό το διάστημα παίρνω το μίγμα το οποίο είναι αρκετά υγρό και το τοποθετώ πάνω στο πάγκο μου που έχω προσθέσει αλεύρι ρίχνω το κρεμμύδι η το πράσο (αφού το έχω τσιγαρίσει με μια κουταλιά σπορέλαιο) και την φέτα και αρχίζω να δουλεύω το ζυμάρι διπλώνοντας προς τα μέσα προσθέτω όσο αλεύρι πάρει ώστε να στεγνώσει η ζύμη μου Θα μας πάρει 3 4 λεπτά με το δίπλωμα θα γίνει αφράτο δεν θέλει ζύμωμα Το αφήνω να ξεκουραστεί και όταν η γάστρα είναι έτοιμη βάζω το ψωμάκι μέσα με τις διπλές προς τα πάνω Το βάζω με λαδόκολλα  μέσα στη γάστρα Την σκεπάζω και ψήνω για 40 λεπτά στους 250 βαθμούς στην συνέχεια ανοίγω το καπάκι και ψήνω στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα Όταν γίνει το ακουμπάω σε μια σχάρα Καλοφαγωτο

Αλεύρι μπορείτε να βάλετε κίτρινο ή ότι άλλο θέλετε έχω κάνει πολλούς συνδυασμούς αρκεί τα πρώτα 200γρ να ειναι αλεύρι γοχ. Μπορούμε να βάλουμε σουσάμι από πάνω Μαγιά μπορούμε να βάλουμε και την μισή ποσότητα και θα γίνει πιο σφικτό Η επιτυχία είναι σίγουρη

Κατηγορία: 

Αναπαραγωγή βίντεο

Κριτικές

5
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021
απλά απίθανο ! Θα το δοκιμάσω σίγουρα !
- Δημήτρης Τσέλιος
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search