τραχανάς με λαχανικά ( θρακιωτικος )
Κόβω όλα τα λαχανικά σε κομματάκια κ τα βραζω με το αλάτι" χωρίς νερό" σε χαμηλή φωτιά μεχρι να μαλακωσουν.
Όταν κρυωσουν ριχνω το ταχινι ,τα πολτοποιω και τα ζυμωνω ώστε να έχω μια ζύμη σφιχτη.
Την αφήνω 4-5 ώρες κ μετα,την απλωνω σε μικρά κοματια σε τραπεζομάντιλο να στεγνώσει γυρίζοντας πολλές φορες.
Στη συνέχεια τριβω τον τραχανα και τον απλωνω παλι αραιά σε τραπεζομάντιλο μέχρι να στεγνώσει.
Φαίνεται να τον πετυχα και μοσχομυριζει...