Ζουμερή και ανάλαφρη λεμονόπιτα. Ιδανική ως βάση για παγωτό!
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι το οποίο βράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το baking powder, τις βανίλιες,το ξύσμα, το σιμιγδάλι. Σε ένα άλλο ανακατεύουμε τα αυγά,τη ζάχαρη,το λάδι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού. Ενοποιούμε τα δυο μείγματα και μόλις ομογενοποιηθουν βάζουμε το μείγμα στη φόρμα ψήνουμε για 50 λεπτά και σιροπιάζουμε, ζεστό γλυκό με κρύο σιρόπι.