Το γαλακτομπούρεκο σε ατομικό κέρασμα!
Σε μία κατσαρόλα με χαμηλή θερμοκρασία ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, την βανίλια και ανακατεύουμε μην κολλήσει μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε λίγο - λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήξει η κρέμα αλλά όχι να γίνει σφιχτή. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε στην κρέμα μας 140 γραμμάρια βούτυρο από το ψυγείο να κρυώσει λίγο η κρέμα και έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους (προσοχή η κρέμα δεν πρέπει να καίει θα ψηθούν οι κρόκοι) σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε με τα φύλλα.
Απλώνουμε το κάθε φύλλο, το βουτυρώνουμε, το διπλώνουμε στα τρία και το κόβουμε κατά μήκος σε 3 ίσες λωρίδες. Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας κρέμα σε κάθε λωρίδα, γυρίζουμε τις άκρες της προς το κέντρο και τις τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε για 6 λεπτά τα υλικά σε μία κατσαρόλα(αν χάσετε το εξάλεπτο μετα θα περιμένετε να το βγάλετε στα 9 λεπτά), αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνουμε τα γαλακτομπούρεκα αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο . Αφήνουμε τα γλυκά μέσα στο ταψί για αρκετή ώρα για να ρουφήξουν όλο το σιρόπι.