Mαστιχοσταλακτο ενα σιροπιαστο δικης μου εμπνευσης(Δικη μου συνταγη).
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 6 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε στον κάδο τα αυγά την ζάχαρη την μαστίχας το μπεικιν το αλάτι και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο λιωμένο βούτυρο, και εξακολουθούμε να τα ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω βάζουμε μισό κεράσι και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180° αέρα μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
Όταν ψηθούν ρίχνουμε το σιρόπι και τα αφήνουμε για μισή ώρα να ρουφήξουν το σιρόπι