Μοσχαράκι με μελιτζάνες και πατάτες στη γάστρα ελαφρύ της Λίνας
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μοσχαράκι με μελιτζάνες και πατάτες στη γάστρα ελαφρύ της Λίνας

Κόβουμε και αλατίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες, τις λαδώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε στο φούρνο σε λαδόκολλα.
Τσιγαρίζουμε στο μισό λάδι το κρέας. Αλατίζουμε και ελαφρά και βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε το κρέας με τον ζωμό του σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τους πελτέδες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τις ντομάτες και όλα τα μπαχαρικά και μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα μας ρίχνουμε και τις κομμένες πατάτες. Βράζουμε για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις ψημμένες μελιτζάνες στη μια πλευρά της γάστρας μας, στη μέση βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και στην άλλη άκρη βάζουμε τις πατάτες τις οποίες τις παίρνουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα.
Τέλος με μια κουτάλα απλώνουμε τη σάλτσα μας πάνω από τις μελιτζάνες,το κρέας και τις πατάτες μέσα στη γάστρα, πασπαλίζουμε το φαγητό μας με την ξηρή μυζήθρα, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 180C για μία ώρα.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε το καπακι της γάστρας,πασπαλίζουμε το φαγητό μας με τριμμένη φέτα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά το φαγητό μας μέχρι να μελώσει.

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search