Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί. Από την ώρα βρασμού έξι λεπτά και βγάζουμε από την φωτιά.
Παίρνουμε το φύλλο και αφού βουτυρώσουμε βάζουμε στο καλούπι. Εφόσον γεμίσει το ταψί βάζουμε βούτυρο και το βάζουμε στο ψυγείο ανάβουμε τον φούρνο και μόλις ζεσταθεί αρκετά βάζουμε το ταψάκι μέσα στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Στην συνέχεια φτιάχνουμε το παγωτό. Χτυπάμε την κρέμα τις βανίλιες και το αλάτι μόλις γίνει σαντιγί ενσωματώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζαχαρούχο και βάζουμε κατάψυξη. Βγάζουμε από το φούρνο τα πουράκια και σιροπιάζουμε κατευθείαν αφήνουμε να κρυώσουν κόβουμε στην μέση και γεμίζουμε με το παγωτό.