Σπιτικος Παστουρμας
. Μενει 15 μέρες σε κοφίνι η σε ειδικό σκεύος με τρύπες να φεύγουν τα υγρά με αλάτι ημιχοντρο .κάνουμε τρύπες στο κρέας με ένα μαχαίρι βάζουμε ένα τούλι μέσα στο κουτι και μπόλικο αλάτι και βάζουμε το κρέας και το σκεπάζουμε καλά με το αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι και το σφίγγουμε με ένα σφικτήρα. Μετά από 15 ημερες το ανοίγουμε το πλένουμε και το ξαρμυρίζουμε 24 ώρες αλλάζοντας το νερό 5 η 6 φορές το στεγνώνουν και τρυπάμε και του περνάμε σπάγκο για να το κρεμάσουμε αφήνουμε 24 ώρες να στέγνωσε και φτιάχνουμε το τσιμενι.
Κάνετε μια σφικτή κρέμα και με ένα κουτάλι απλώνετε στο κρέας από την ανάποδη του κουταλιού να καλυφθεί καλά και το κρεμάτε να στεγνώσει καλύπτοντας το με τουλουπάνι η σε ντουλάπι με σίτα σε καλά αεριζόμενο χώρο.Τις πρωτες μερες αν το τσιμενι εχει ραγισματα τα κλεινετε με νεο τσιμενι Από 15 μέρες και πάνω!!!