ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
Παίρνουμε το λάχανο, το πλένουμε εξωτερικά και ανοίγουμε τον πυρήνα του (του κάνουμε τρύπα ).
Κατόπιν το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και να μαλακώσει για να βγαίνουν εύκολα τα φύλλα του.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε λάδι, ριχνουμε το ψιλοκομμένο χλωρό και ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, το καρότο τριμμένο, το κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα να σοταριστουν και αμέσως μετά ριχνουμε και το ρύζι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ριχνουμε και τα μπαχαρικά μας.
Αφήνουμε τη γέμιση 5 με 6 λεπτά για να πάρει και το ρύζι και την κατεβάζουμε από την φωτιά.
Παίρνουμε ένα ένα φύλλο λάχανο, κόβουμε τα νεύρα, και βάζουμε από μια κ σ περίπου γέμιση και τυλίγουμε τους ντολμάδες μας.
Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε φύλλα λάχανου και αραδιαζουμε γύρω γύρω σφικτά τους ντολμάδες μας.
Μόλις τελειώσουμε ριχνουμε στην κατσαρόλα μας, ζεστό νερό να καλυφθούν όλοι οι ντολμάδες και τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Δεν βάζουμε δυνατή φωτιά, για να βράσουν σιγά σιγά .
Μόλις βράσουν και έχουν ακόμη ζουμακι, παίρνουμε ένα μικρό μπολάκι, ριχνουμε το χυμό λεμονιού, το αλεύρι κ λίγο ελαιόλαδο το χτυπάμε με το πιρούνι και το ριχνουμε πάνω από τους ντολμάδες μας. Αφήνουμε ακόμα 3 λεπτά να πάρουν βράση και είναι έτοιμοι!