Ρουμάνικη παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη σαλάτα
Βράζουμε για λίγο το κρέας.
Πετάμε το πρώτο νερό. Ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15-20 λεπτά το κρέας.
Μετά προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα, καθαρισμένα και ολόκληρα. Όταν είναι έτοιμα, ψιλοκόβουμε το κρέας και κόβουμε τα λαχανικά και τα αγγουράκια σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Το σέλινο δεν το βάζουμε στη σαλάτα, μόνο στο βράσιμο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος προσθέτουμε την σπιτική μαγιονέζα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Διακόσμηση:
Βάζουμε την σαλάτα μας σε 1-2 πιατέλες και σχηματίζουμε λοφάκια, τα οποία τα σκεπάζουμε με μαγιονέζα. Κόβουμε σε μπαστουνάκια, αστεράκια ή ότι άλλο σχήμα μας αρέσει τις πιπεριές Φλωρίνης και σε φετούλες τα ασπράδια των βρασμένων αυγών. Στολίζουμε με διάφορα σχέδια την επιφάνεια της μαγιονέζας και βάζουμε τις ελιές όπως τα κερασάκια στις τούρτες.
Εξωτερικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια αλμυρή τούρτα.