Γλυκο κουταλιου κολοκυθι
Πλενουμε πολυ καλα το κολοκυθι το βαζουμε σε κατσαρολα με νερο οσο να το σκεπασει βραζουμε μεχρι να μπορουμε να το τσιμπαμε με πηρουνι το στραγγιζουμε αφηνουμε να στεγνωσει
Βραζουμε 5 λεπτα το νερο με τη ζαχαρη και τη γλυκοζη βαζουμε το κολοκυθι και βραζουμε 20 λεπτα περιπου ριχνουμε την αμπαροριζα την βανιλια και το ξυνο λιγο πριν τελειωσει ο βρασμος ο χρονος βρασμου εξαρταται απο το μεγεθος της αριδας που θα βγαλουμε το κολοκυθι