Κορμός με παντεσπάνι
Συνταγή και εκτέλεση Athena Kartezini Gardikiotes
Σχετικά δύσκολη
Φθηνή

Ένας κορμός αφράτος και γευστικός ιδανικός για κάθε περίσταση!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κορμός με παντεσπάνι

Βάζουμε να γίνει το σιρόπι. Για σίγουρη επιτυχία χρειάζεστε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Τ'ασπραδια στο μίξερ με τις κουταλιές ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις το θερμόμετρο φτάσει στους 200 βαθμούς ,αρχίζετε να χτυπάτε τ'ασπραδια μαρέγκα και όταν το θερμόμετρο φτάσει στους 240 βαθμούς προσθέτουμε το σιρόπι, να πέφτει σαν κλωστή (χωρίς να σταματήσετε το μιξερ )στη μαρέγκα. σιγα σιγά ν'αφρατεψει και γίνεται σαν σύννεφο άσπρο. Σταματάμε το μιξερ. Σκεπάζουμε με βρεγμένη και καλά στημένη πετσέτα να μη μας ξεραθεί.

Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι από την πετσέτα το σιρόοπιάζουμε, βάζουμε πατισερί, τυλιγουμε σε ρόλο και τοποθετούμε σε πιατέλα. Τη βραστή μαρέγκα σε κορνε με οδοντοντο εξάρτημα . Στολιζουμε όπως θέλουμε. Εκοψα δύο κομμάτια διαγωνίως και τα έβαλα στο πλάι να φαίνεται σαν κορμος.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search