Ζυμώνουμε τα υλικά μας εκτός τα 180 γρ. βούτυρου.Βάζουμε το ζυμαράκι μας σε μεμβράνη και κατόπιν στην κατάψυξη για 15 λεπτά Παίρνουμε το βούτυρο μας και το τοποθετούμε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες η μεμβράνες και το απλώνουμε να κάνουμε μια ορθογώνια ψηλή πλάκα.
Αφήνουμε το βούτυρο στην άκρη και παίρνουμε τώρα το ζυμάρι μας απ' την κατάψυξη.
Το ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα και στο κέντρο του βάζουμε το βούτυρο που έχουμε ανοίξει με τον πλάστη Κλείνουμε το ζυμάρι σαν φάκελο. Αλευρώνουμε ελαφρώς και το ζυμάρι και την επιφάνεια μας και ανοίγουμε ξανά φύλλο ορθογώνιο. Το βάζουμε κατάψυξη για δέκα λεπτά. Αυτό το επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον τρεις φορές.
Κόβουμε σε τριγωνάκια το φύλλο μας, σχηματίζουμε τα κρουασάν μας αφού στο πάνω μέρος βάλουμε μια κουταλιά μερεντα, αφήνουμε να φουσκώσουν για μια ώρα σε θερμοκρασία δωμάτιου και ψήνουμε αφού τα αλείψουμε με αυγό στους 180 αέρα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν όμορφο χρώμα