Πεινιρλί της Λίνας
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Πεινιρλί παραδοσιακά με μια ζύμη που τα σπάει !!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Πεινιρλί της Λίνας

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα

Βάζουμε στο μίγμα αυτό όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη

Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα

Ανοίγουμε την ζύμη μας σε χοντρό φύλλο και κόβουμε μακρόστενα κομμάτια

Βάζουμε τη γέμιση (εκτός των αυγών) και κλείνουμε με τα δάκτυλα μας, σχηματίζοντας βαρκούλα

Αλοίφουμε με μπόλικη μαργαρίνη τα πεινιρλί

Ψήνουμε στους 180 C για 20-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.

Όσοι θέλουμε να προσθέσουμε και αυγά από πάνω, λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο μας, βγάζουμε το ταψάκι και σπάμε από 1 αυγό πάνω σε κάθε πεινιρλί.

Βάζουμε ξανά το ταψάκι μας στο φούρνο και κλείνουμε απευθειάς τη λειτουργία  του φούρνου. Τα αυγά θα ψηθούν με την θερμοκρασία που έχει ήδη ο φουρνος μέσα.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search