Πλένουμε και στραγγίζουμε τα μούρα. Αφαιρούμε το κοτσανάκι και τα βάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε την ζάχαρη και ταωαφήνουμε όλη την νύχτα στο ψυγείο. Το πρωί τα βγάζουμε καμιά ώρα από το ψυγείο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Τρίβουμε το μήλο στον τρίφτη και ρίχνουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο. Σε ένα τούλι βάζουμε τη φλούδα από το μήλο και τα κουκούτσια. Το δένουμε και το ρίχνουμε στην μαρμελάδα που βράζει. Ξαφρίζουμε και όταν σταματήσει να βγάζει αφρό ρίχνουμε και το ξινό. Σταματάμε να βράζουμε την μαρμελάδα όταν τήν κουνήσουμε την κατσαρόλα με την μαρμελάδα και δουμε ότι στον πάτο της κατσαρόλας έχει δημιουργηθεί ένα φιλμ. Όπως είναι καυτή την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Τα βάζουμε ανάποδα έως ότου να κρυώσουν. Ύστερα τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι.