Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια το καρπούζι, το βάζουμε σε μπολ με νερό και το ξινό για 2,5 με 3 ώρες. Τα σουρωνουμε και τα βράζουμε για 8 με 10 λεπτά και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό (2 ποτήρια) να βράσει και ρίχνουμε το καρπούζι με τα γαρίφαλα και την κανέλα να βράσουν για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε όλη την νύχτα, την άλλη μέρα τα ξαναβράζουμε, ρίχνουμε τη βανίλια,τη αρμπαροριζα και την γλυκόζη μεχμέ να δέσει.