Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι , ρίχνουμε το σκόρδο και τέλος σωτάρουμε και τις πιπεριές με τη μελιτζάνα.
Σβήνουμε με το κρασί αν θέλουμε , ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, το αλάτι , τη ρίγανη, το πιπέρι και λίγη ζάχαρη .
Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και φροντίζουμε να μην έχει πολλά υγρά.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το δυόσμο..
Στο τέλος ρίχνουμε τον τόνο λίγο κομματιαμένο με λίγο από το νερό του, τον μαϊντανό και την κάπαρη.
Κατεβάζουμε απ’τη φωτιά.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια μας (al dente) και τα λαδώνουμε λίγο.