Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες να χρυσίσουν σε καυτό λαδί, αφού τις έχουμε αλατίσει, αφήσει μίση τουλάχιστον ώρα σε σουρωτήρι, ξεπλύνει και στεγνώσει καλά.
Σοτάρουμε σε λαδί το κρεμμύδι να μαλακώσει, το σκόρδο και την ντομάτα για 10 λεπτά, ρίχνουμε ξύδι, ζάχαρη, σέλερι, κάπαρη, ελιές και μελιτζάνες, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε και τα ρίχνουμε στην σάλτσα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.