ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΡΟΖΎΜΙ
Συνταγή και εκτέλεση Fabienne Vamvakari
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά φθηνή

πρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΡΟΖΎΜΙ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ. 
ΥΣΤΕΡΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 3 ΥΛΙΚΑ, ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ.
15γρ ΑΛΑΤΙ 
ΝΕΡΟ 2-3 κουταλιές της σούπας
140 γρ ΑΛΕΥΡΙ
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ , ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΠΟΡΑΚΙΑ. ΕΓΩ ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΨΩΜΙ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΝΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 6 ΦΟΡΕΣ,( ΣΥΝΟΛΟ 3 ΩΡΕΣ) ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ. ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ, ΑΠΛΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, (5-6 διπλώματα την φορά είναι αρκετά), ΒΡΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ. Εχω πάντα ένα ποτήρι νερό δίπλα για να βρέχω λίγο τα δάχτυλα .
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 2-3 ΩΡΕΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ, ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΠΑΝΤΑ!!!
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΖΥΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΣΕ 1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΒΕΛΙ Ή ΣΕ 2 ΦΡΑΤΖΟΛΕΣ. ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΣΕ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ , ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤO ΨΩΜΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ « ΦΑΚΕΛΟ» ΚΑΙ ΤO ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΑΘΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΦΡΑΤΖΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΨΗΘΟΥΝ ΣΕ ΤΑΨΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ (το ρηχό και το βαθύ, σχηματίζοντας έτσι μια αυτοσχέδια γάστρα) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΓΑΣΤΡΑ ΛΟΓΩ ΣΧΗΜΑΤΟΣ…
ΤO ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ 2 ΜΕ 3 ΩΡΕΣ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ) ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ. 
ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ, Ή ΤΗΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΓΑΣΤΡΑ, ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΖΥΜΑΡΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 250Ο ΚΑΙ 20 ΜΕ 25 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 180Ο . ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΨΗΘΕΙ. 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΣΑΣ ΣΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ! ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ, ΑΠΛΑ ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΛΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΑΣΤΡΑ.(ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΚΟΛΙΑ). ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ/ΤΟΥ!

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search