Πλένουμε τα βερίκοκα και τα χωρίζουμε μ' ένα μαχαιράκι στην μέση.
Αφαιρούμε το κουκούτσι και τ΄ αφήνουμε για λίγο σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα τα βερίκοκα και τη ζάχαρη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 3-4 ώρες περίπου.
Έπειτα την βάζουμε να βράσει και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, τη βανίλια και τον κουρκουμά.
Σε 40 λεπτά περίπου είναι έτοιμη μόλις δέσει το σιρόπι μας.