Βαβαρεζικο Zwiebelkuchen (κρεμμύδοπιτα)
Συνταγή και εκτέλεση Magdalena Flokali
Εύκολη
Φθηνή

Βαβαρεζικο Zwiebelkuchen (κρεμμύδοπιτα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Βαβαρεζικο Zwiebelkuchen (κρεμμύδοπιτα)

Ρίχνουμε την μαγιά σε ένα μπολ με λίγο από το ζεστό γάλα και την ζάχαρη και αλεύρι και κάνουμε μια πηχτή κρέμα!! Αφήνουμε να φουσκώσει !! Όταν φουσκώσει βάζουμε την μαγιά μας στο υπόλοιπο αλεύρι δουλεύοντας με το μίξερ προσθέτουμε το αλάτι το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε για λιγο το χτύπημα !! Λιώνουμε το βούτυρο και πρόσθετουμε σιγά σιγά μέσα στο μίγμα και το κάνουμε μια μαλακή ζύμη !! Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη !! 
Όταν φουσκώσει η ζύμη μας βάζουμε βούτυρο σε μια φόρμα για τάρτες και αλεύρι και με τον πλαστή μας ανοίγουμε ένα παχύ φύλο όσο είναι η φόρμα μας!! Η το κάνουμε σε μια για κέικ!! Με την διαφορά στην φόρμα του κέικ κάνουμε και στο πλάι ζύμη !! 
Βάζουμε το βούτυρο από την γέμιση μας σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας ελαφρά να γίνουν διάφανα ( αυτό μπορεί και να πάρει 10 λεπτά) μην αφήσετε όμως τα κρεμμύδια να μαυρίσουν !! Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε αρκετά !! Βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά !! Μαφου η ζύμη μας έχει ξεκουραστεί και έχει ανέβει λίγο προσθέτουμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος μέσα στα κρεμμύδια μας ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε και αλάτοπιπερο ( τα κρεμμύδια σηκώνουν αρκετό αλάτι να ξέρετε) και λίγο μοσχοκάρυδο αμα θέλουμε και βάζουμε το μίγμα μας στο ταψί με την ζύμη μάς Και προσθέτοντας από πάνω το μπέικον και μπόλικο κύμινο ολοκληρο !! Προσθέτουμε και τα κόμματα του βουτύρου από πάνω !! 
Στην μεσεα σχάρα επάνω κάτω 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ψήνουμε και απολαμβάνουμε !! Προσοχή σερβίρεται ζεστό πιο καλά!!!

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search