Τούρτα black forest πανεύκολη συνταγή
Για το παντεσπάνι
Βάζουμε τα αυγά την ζάχαρη και την βανιλια χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Όταν είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τα στερεά υλικά κοσκινισμένα) ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και βάζουμε σε ταψί 25αρι που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουμε 180 αντιστάσεις 15-20 λεπτά τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα η με ένα μαχαίρι τρυπώντας το πρέπει να βγαίνει στεγνό.
Περνουμε το σιροπι απο το γλυκο βυσσινο και ριχνουμε το κονιακ.
Ετοιμαζουμε την σαντιγί βάζοντας την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες μετα από δυο λεπτά χτύπημα ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
Στήσιμο
Έχουμε κόψει το παντεσπάνι σε τρία μέρη βάζουμε σιρόπι και έπειτα βάζουμε το βύσσινο και σοκολάτα. Ρίχνουμε από πάνω λίγη από την σαντιγί να κάνει ένα στρώμα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να μπει και το τρίτο παντεσπάνι. Αφού το σιροπιάσουμε βάζουμε από πάνω σαντιγί και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την σαντιγί. Τέλος στολίζουμε με βύσσινο και σοκολάτα.