Γλυκάκι στην φόρμα
Συνταγή και εκτέλεση Βουργουτζής Μιχαήλ
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Γλυκάκι στην φόρμα. Ένα γλυκό που θα σας ξετρέλανει. Αφράτο, αρωματικό, εύκολο και εντυπωσιακό. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Γλυκάκι στην φόρμα

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.

Χτυπάμε τα ασπράδια με την μισή ζάχαρη σε μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα υγρά, σιγά σιγά στα αυγά. Κοσκινίζουμε και ρίχνουμε και την φαρινα. Διαλύουμε το κακάο στο νερό. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα στους κρόκους με απαλές κινήσεις. Χωρίζουμε το μείγμα στην μέση. Στο μισό ρίχνουμε το κακάο. Βουτυρώνουμε και αλευρόνουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ ή δύο μικρές μιας χρήσης. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα και μετά το λευκό. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Ετοιμάζουμε τις κρέμες. 

Διαλύουμε το φακ. Ζελέ στο καυτό νερό. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να πάρει βράση. Διαλύουμε την ζάχαρη στους κρόκους. Μόλις πάρει βράση το γάλα, το ρίχνουμε στους κρόκους. Επαναφέρουμε στην φωτιά και μειώνουμε την δύναμη της φωτιάς. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Θα το καταλάβουμε όταν αρχίζει να αχνίζει ή με μια ξύλινη κουτάλα. Από το πίσω μέρος, παίρνουμε λίγη κρέμα και την γυρνάμε στο πλάι. Περνάμε με το δάχτυλο ανάμεσα στην κρέμα. Αν ξαναενωθει θέλει κι άλλο, αν όχι είναι έτοιμη. Αν έχετε θερμόμετρο, θέλει να είναι στους 84 βαθμό. Προσοχή, μη βράσει το γάλα, θα έχετε μια ωραιότατη ομελέτα. Αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το ζελε. Χωρίζουμε την κρέμα στα δύο. Στην μισή ρίχνουμε την σοκολάτα. Σκεπάζουμε τις κρέμες με σελοφάν και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Όταν κρυωσουν εντελώς, χτυπάμε την μορφατ 4-5 λεπτά με το σύρμα να γίνει σαντιγί. Την χωρίζουμε στην μέση. Ενσωματώνουμε την μισή στην κρέμα μπανάνας και την υπόλοιπη στην σοκολάτα. Χτυπάμε καλά με το σύρμα και τις δύο κρέμες.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι 

Βράζουμε για 3 λεπτά από την στιγμή του βρασμού.

Για την γκαναζ. 

Βάζουμε κρέμα γάλακτος και σοκολάτα μαζί στα μικροκύματα για 1 λεπτό και ανακατεύουμε.

Συναρμολογιση γλυκού. 

Στην ίδια φόρμα που ψησαμε το παντεσπάνι, ρίχνουμε πρώτα την κρέμα μπανάνα. Χτυπάμε να πάει παντού καλά. Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτα και τέλος το παντεσπάνι. Το σιροπιαζουμε καλά. Σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξης για τουλάχιστον 2 ώρες. Το ξεφορμαρετε εύκολα μέσα σε καυτό νερό για 3-4 δευτερόλεπτα και το αναποδογυρίζετε στην πιατέλα. Με την βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής κάνετε ντριπ γύρω γύρω. Αφήνετε λίγο στο ψυγείο να σταθεί και γαρνίρετε με σαντιγί και κερασάκια. 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search