Αγριογούρουνο σαλμι
Μαριναρουμε το κρέας ένα 24/ωρο. Το στραγγίζουμε καλά και το σωταρουμε ελαφρά με το κρεμμύδι, το λάδι και το σκόρδο και τα μυρωδικά, τόσο όσο να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το κρασί. Μετά την ντομάτα και το πουμαρο και αφήνουμε να σιγαβραζει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.10' - 15' πριν το κατεβασουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα.( Αν είναι αποξηραμένα, τα βάζουμε από την αρχή του μαγειρέματος). Το φαγητό να μείνει με τη σαλτσιτσα του.
Το κρέας για να σιτευτει πρέπει να μείνει δυο τρεις μέρες στο ψυγείο πριν μαγειρευτεί.
Η μαρινάδα έχει την ιδιότητα να παίρνει τη βαριά μυρωδιά, να νοστιμίζει και να σιτευει το κρέας. Το ζουμί της μαρινάδας κάνει το φαγητό βαρύ. Γι'αυτό και το πετάω, αν και μερικοί το χρησιμοποιούν.