Λυχναρακια ή καλιτσουνια Ρεθύμνου
Λιώνουμε πολύ καλά την μυζήθρα μας να γίνει αλοιφή, προσθέτουμε τα αυγά,την ζαχαρη, τις βανιλιες κ ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε μισα λεκάνη βάζουμε τα υλικά της ζύμης, χτυπάμε καλά να ενωθούν κ προσθέτουμε λίγο λιγο το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε κ αφήνουμε μιση ωρα στο ψυγείο.
Ανοίγουμε φυλλα πάχους 3 χιλιοστών περίπου κ κόβουμε με μικρό πιατελακι κύκλους.
Βάζουμε σε κάθε κύκλο γέμιση κ κλείνουμε γυρω γύρω το φυλλο κανοντας τσιμπιες με την βοήθεια μιας οδοντογλυφιδας.
Περίπου 10-12 τσιμπιες είναι αρκετές.
Βάζουμε τα λυχναρακια σε ταψι με λαδόκολλα, αλείφουμε με αυγό κ.πασπαλίζουμε με κανέλα ή σουσάμι.
Ψηνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινησουν.
Η παραδοσιακή συνταγή είναι με δυόσμο κ οταν τα λυχναρακια έβγαιναν από τον φούρνο τα ακουμπούσαν σε φυλλα λεμονιάς για να πάρουν άρωμα