Βάζουμε την ζάχαρη το νερό και την μαγιά ανακατεύουμε και ρίχνουμε από επάνω το αλεύρι να δημιουργήσει ένα πέπλο. Όταν η μαγιά είναι έτοιμη ανεβαίνει πάνω από το αλεύρι ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε. Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για 40 λεπτά και δημιουργούμε τα πρετσελ. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε την σόδα. Ρίχνουμε ένα ένα τα πρετσελ μέσα και αφήνουμε για 30-40 δευτερόλεπτα γυρίζοντας μια φορά. Βάζουμε τα πρετσελ σε λαμαρίνες με λαδόκολλα, αλείφουμε με αυγό η γάλα και ρίχνουμε το αλάτι. Ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 15 λεπτά περίπου.