Χαλβάς Φαρσάλων
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Χαλβάς Φαρσάλων με καβουρδισμενο αμυγδαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Χαλβάς Φαρσάλων

Βάζουμε τα 450γρ ζάχαρη το νερό και το νισεστέ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο στην φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά τα 200γρ ζάχαρη, Μόλις τελειώσουμε και έχει πάρει ένα καλό χρώμα η καραμέλα ρίχνουμε το μισό από το βούτυρο και τα υλικά που έχουμε ανακατέψει. Η καραμέλα θα γίνει σαν μάζα μην το φοβηθείτε με την θερμοκρασία θα λιώσει πάλι μόλις αρχίζει και πήζει ρίχνουμε το αλάτι και την βανίλια. Όταν αρχίζει και δένει το μείγμα ρίχνετε τα αμύγδαλα και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό χρώμα. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί η πυρεξ και πασπαλίζουμε με τα 50γρ ζάχαρη ψήνουμε στον φούρνο ψηλά το σκεύος, επάνω αντιστάσεις στους 200 για 25-30 λεπτά περίπου.88346992 10215881652419445 5590417745591140352 o

Ετικέτες:

Αναπαραγωγή βίντεο

Κριτικές

5
Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020
Απλα τελειος!!!!!ευχαριστουμε πολυ κυριε Γιώργο!
- Αγνή
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search