ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
Συνταγή και εκτέλεση Dina Barbatsouli
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Καθαριζουμε τις πατάτες, το καρότο και τα παντζάρια και τα κόβουμε σε κύβους. Έχουμε ψιλοκοψει το πράσο, το κρεμμύδι στα τέσσερα και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα, μαζί με το λάδι.
Τα σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και ριχνουμε γύρω στο 1 1/2 ml νερό να καλύψουμε τα λαχανικά μας.
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Όταν τα λαχανικά μας έχουν μαλακώσει κατά πολύ και έχει μειωθεί στο ήμισυ το νερό που τα σκέπαζε, αφαιρούμε ένα μέρος από τον ζωμό και πολτοποιουμε τα λαχανικά μας χρησιμοποιώντας ραβδομπλεντερ.
Κατοπιν κοιτάζουμε την πυκνότητα της σούπας και προσθέτουμε λίγο ζωμό που κρατήσαμε αν χρειάζεται.
Θέλουμε η σούπα μας να μην γίνει σαν πουρές, αν γίνει διορθώνουμε και αραιώνουμε λίγο.
Δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτουμε και το μηλοξυδο.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με άνηθο, ριχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες φυτική κρέμα γάλακτος.
Αν δεν νυστευουμε μπορούμε να προσθέσουμε 1 κσ γιαούρτι στραγγιστό!

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search