Γλυκιά πίτα με ρύζι Νηστισιμη
Βράζουμε το ρύζι και το αφήνουμε να κρυώσει,
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λαδώνουμε ένα ταψί,
πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και στρώνουμε ένα - ένα τα φύλλα και λαδώνουμε, στην αρχή βάζουμε 5 φύλλα, βάζουμε λίγο ρύζι σκόρπια και προσθέτουμε και από το μίγμα ( δείτε στην φωτογραφία) συνεχίζουμε πάλι άλλα 5 φύλλα και επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε, κάθε φορά σε κάθε φύλλο λαδώνουμε, ότι κομμάτια φύλλου περισσεύουν από το ταψί τα διπλώνουμε μέσα στο ταψί, αφού τελειώσουμε λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο και κόβουμε την πίτα στην συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και σουσάμι. Καταβρέχουμε με λίγο νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
Τώρα να σας πω ότι η πίτα μας έγινε τέλεια και δεν χρειάζεται σιρόπι. Εσείς βέβαια εάν την θέλετε πιο γλυκιά μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι αλλά πιστέψτε με δεν χρειάζεται. Την συνταγή αυτή την έχω από έναν μοναχό από το Άγιο Όρος