ψωμι  φουσκα
Συνταγή και εκτέλεση Antuaneta Kontaratou
Σχετικά δύσκολη
Φθηνή

ψωμι φουσκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ψωμι φουσκα

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα βαθιά με καπάκι το βούτυρο και το γάλα σε χαμηλή φωτιά..
Ανακατεύομαι με μία κουτάλα μέχρι να γίνει χλιαρό και προσθέτουμε τη μαγια.
Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε για ένα λεπτό να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Επειτα βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια κολλώδης μάζα.( θα δείτε με το μάτι αν χρειαστεί παραπάνω αλεύρι )
Κλεινουμε το καπακι κ αφηνουμε να φουσκώσει για 1 ωρα( εγώ συνήθως τα ζυμάρια τα αφήνω στο φούρνο στους 30 βαθμούς)
Μετά από τη 1 ωρα ανακατεύουμε το χέρι το ζυμάρι να γίνει μία στρογγυλή μάζα και το ξαναφήνω για μισή ώρα ακόμα να φουσκώσει.

Μετά τη μισή ώρα το πλάθω στο χέρι να βγάλω τον αέρα από μέσα απ' το ζυμάρι για μερικά λεπτά (το χτυπάω λιγο πάνω στον παγκο οχι αλυπητα https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/t0/1/16/1f60b.png");">?)και το χωρίζω σε έξι μικρά μπαλάκια.

Δίνω το σχήμα που θέλω και τα αφήνω άλλη 1 ωρα να φουσκώσουν.( προσοχή μπορείς στη μισή ώρα πάνω να σας φαίνεται φουσκωμένο αλλά μη βιαστείτε αφήστε το 1 ωρα ανυπόμονα πλάσματα)
Οταν περάσει η ώρα αλείφουμε με ασπράδι αυγού (εγω ξεχαστηκα κ έβαλα ολόκληρο τι αυγό γι'αυτό κ πηραν τη γυαλαδα των τσουρεκιων)και βάζουμε στο φούρνο στους 170 στον αέρα για 17 λεπτα

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search