Σουτζουκάκια με ρύζι μπασμάτι
Συνταγή και εκτέλεση Κυριακή Μπουντρούκα
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Σουτζουκάκια με ρύζι μπασμάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σουτζουκάκια με ρύζι μπασμάτι

Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί, τρίβουμε το σκόρδο κ.ζυμώνουμε τον κιμά μας με ολα τα υλικα πολύ καλά. 
Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα κ πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας μακρόστενα. 
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει κ τα τηγανίζουμε ελαφριά. 
Τα βγάζουμε κ.τα αφήνουμε στην ακρη.
Στο.λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοτάριστει κατόπιν την ντομάτα, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη κ αφήνουμε να βράσουν λίγο με το λαδάκι κ να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας. 
Στην συνέχεια προσθέτουμε λιγο ζεστό νερό κ αφήνουμε να βράσει η σαλτσα μας 10 με 15 λεπτά. Προσθέτουμε κατόπιν τα σουτζουκάκια κ μαγειρεύουμε αλλα 10 με 15 λεπτά εως ότου δέσει η σάλτσα μας.
Μπορείτε πριν το τηγανισμα να τα αλευρώσετε ομως εγω δεν το κάνω κ η σάλτσα με τον πελτέ δένει υπέροχα! !
ΡΥΖΙ
Σε μια κατσαρόλα βάζω λιγο λάδι 1τριμμενο καρότο κ 2 κούπες ρύζι κ το τηγανιζω για λίγο ανακατεύοντας διαρκώς. Κατόπιν προσθέτω 4 κούπες χλιαρό νερό αλάτι πιπέρι κουρκουμα κ βράζω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι το νερό, περίπου 5-6 λεπτά. 
Αποσύρω από την φωτιά κ σκεπάζω με πετσέτα για να μην λασπωσει το ρύζι.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search