Κέϊκ με καραμελωμένα αμύγδαλα και καρύδα της Λίνας
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κέϊκ με καραμελωμένα αμύγδαλα και καρύδα της Λίνας

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 C.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, μπέικιν, σόδα, καρύδα και καραμελωμένο αμύγδαλο.
Με το μίξερ, χτυπάς ζάχαρη με το ηλιέλαιο μέχρι ν’ αφρατέψουν, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
Χαμηλώνεις ταχύτητα και ενσωματώνεις ένα- ένα τ’ αυγά.
Προσθέτεις το γάλα και τα υπόλοιπα στερεά υλικά, ενώ χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα ίσα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Απλώνεις το μείγμα σε βουτυρωμένη και ελαφρώς αλευρωμένη φόρμα του κέικ. Ψήνεις για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις ανάλογα με το φούρνο σου.
Βγάζεις το κέικ από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει.
Έπειτα το ξεφορμάρεις σε μια πιατέλα και το αφήνεις να κρυώσει εντελώς.
Σε μπρίκι ζεσταίνεις ελαφρώς το μέλι με το νερό, ίσα να μαλακώσει το μέλι και να γίνει πιο ρευστό.
Είτε μ’ ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής είτε μ’ ένα κουτάλι, γλασάρεις το κέικ και πασπαλίζεις με το καραμελωμένο αμύγδαλο.
– Για το καραμελωμένο αμύγδαλο: Καβουρδίζεις το αμύγδαλο σε μικρό αντικολλητικό σκεύος στην εστία της κουζίνας για 5 λεπτά περίπου, σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανό. Φροντίζεις ν’ ανακατεύεις συχνά ώστε ν’ αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα. Προσθέτεις τη ζάχαρη στο σκεύος με τ’ αμύγδαλα και ανακατεύεις διαρκώς ώστε να καλυφθούν όλοι οι καρποί. Όταν η ζάχαρη λιώσει και αρχίσει να παίρνει το χρώμα της καραμέλας, αποσύρεις από τη φωτιά. Απλώνεις το μείγμα σε λαδόκολλα και αφήνεις να κρυώσει. Όταν κρυώσουν τα καραμελωμένα αμύγδαλα, τα θρυμματίζεις στον πολυκόφτη (μούλτι).
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search