Μελιτζάνες και μανιτάρια γεμιστά με κιμά της Λίνας
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μελιτζάνες και μανιτάρια γεμιστά με κιμά της Λίνας

Χαράζουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε ελαφρά, τις αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο ηλιέλαιο και τις ψήνουμε στο ταψί, σε λαδόκολλά μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις ψηθούν, με ένα κουτάλι πιέζουμε την ψίχα έτσι ώστε να σχηματιστούν "τσέπες" για την γέμιση.
Σε ένα πλακερό, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, μετά το σκόρδο και τους πελτέδες. Ρίχνουμε τον κιμά και τα κοτσάνια από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα ο κιμάς μας.
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά της συνταγής μας και τα κυβάκια της κεφαλογραβιέρας και βράζουμε μέχρι το μίγμα του κιμά πιει όλα τα ζουμιά του.
Γεμίζουμε με την γέμιση τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια και βάζουμε από πάνω από 1-2 φέτες ντομάτας και 1 πιπεριάς.
Φουρνίζουμε μέχρι να ψηθεί το φαγητό μας στους 180C πάνω-κάτω.
Μόλις είναι έτοιμο, τοποθετούμε από μία φέτα κασέρι που λιώνει σε κάθε μελιτζάνα και απο μισή φέτα σε κάθε μανιτάρι και φουρνίζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Πασπαλίζουμε το φαγητό μας με λίγη καπνιστή πάπρικα και σερβίρουμε!

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search