Κωκάκια
Συνταγή και εκτέλεση Βουργουτζής Μιχαήλ
Εύκολη
Φθηνή

Κωκακια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κωκάκια

Για τα μπισκότα τζοκοντα
Εκτέλεση.
Χτυπάμε αυγά, κρόκους, ζάχαρη και αμύγδαλο για 15 λεπτά με το σύρμα. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή. Ρίχνουμε τα ασπράδια στους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά. Κοσκινίζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Ζωγραφίζουμε από την ανάποδη μεριά μια λαδόκολλα όμοιους κύκλους για να τους χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγό. Γυρνάμε από την κανονική μεριά την λαδόκολλα και κάνουμε όμοια μπισκοτάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 αέρα για 15-20 λεπτά.
 
Κρέμα πατισερι
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα με την κρέμα και την ζάχαρη να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε τα αυγά με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το γάλα στα αυγά, ανακατεύουμε και τα επαναφέρουμε στην φωτιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ να αφτατέψει. Βάζουμε ένα μπισκοτο κάτω, κρέμα και ένα μπισκότο επάνω. Βάζουμε τα κωκάκια στην κατάψυξη για 3-4 ώρες να παγώσουν καλά. Γλασαρουμε με έτοιμο γλασο σοκολάτας Chocolate icing.
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search