Φαρούκ
Συνταγή και εκτέλεση Βουργουτζής Μιχαήλ
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Φαρούκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Φαρούκ

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη σφολιάτα, τότε ετοιμάζουμε την σφολιάτα.Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα 200 γρ μαργαρίνη , μέχρι να σχηματιστεί ένα μαλακό ζυμάρι. Το χωρίζουμε σε 15 μπαλάκια.Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε δίσκο ίσα με ένα πιάτο .Το αλοίφουμε με την μαργαρίνη και συνεχίζουμε έτσι με όλα τα δισκάκια.Αφήνουμε 20 λεπτά την ζύμη να δουλέψει η γλουτένη.Με τον χονδρό τον πλάστη ανοίγουμε όλη την ζύμη μαζί σε φύλλο διαμέτρου 50 εκ.περίπου και πάχους 2 χιλ.Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και πάλι στην μέση φάκελο. Έτσι έχουμε μια ζύμη με πολλές στρώσεις από μαργαρίνη ανάμεσα.Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου και το ανοίγουμε σε παραλληλόγραμο φύλλο πάχους 2 χιλ.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού , εκτός από το εκχύλισμα ,σε σιγανή φωτιά 3 λεπτά από το σημείο του βρασμού.Ρίχνουμε το εκχύλισμα και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμη σφολιάτα απλά την ανοίγουμε στον πάγκο μας και της κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι.Πέρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο , και ξεκινάμε να το ρολλάρουμε μέχρι να σχηματίσουμε ένα κυλινδρικό ρολλάκι περίπου 4-5 χιλ.Αμοίφουμε την σφολιάτα μας με νεράκι.Βάζουμε στην μια άκρη το ραβδάκι από το αλουμινόχαρτο και το ρολλάρουμε στην σφολιάτα , σαν να φτιάχναμε λουκανικοπιτάκια.Κολάμε καλά τις άκρες και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα ρολλάκια σφολιάτας. Με ένα ψαλίδι κόβουμε την σφολιάτα σε κομμάτια 7-8 εκ. περίπου.Τα τοποθετούμε σε ταψί ,στο οποίο έχουμε στρώνσει λαδόκολλα με την ένωση προς τα κάτω.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.Μόλις βγουνε ζεστά , τα ρίχνουμε αμέσως στο σιρόπι. Τα αφήνουμε 10-15 δευτερόλεπτα και τα αποσύρουμε.

Ετοιμάζουμε την μους.

Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος με την σοκολάτα στα μικροκύμματα για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν γκανάζ.Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε παχύρεστη μορφή σαν γιαούρτι. Ενσωματόνουμε με την γκανάζ και την τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει ελαφρώς.

Στρώσιμο σοκολάτας.

Βάζουμε τα 2/3 από την σοκολάτα δηλαδή τα 280 γραμμάρια στα μικροκύμματα για ένα λεπτό να λυώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας την σοκολάτα για να πέσει η θερμοκρασία της.Μόλις διαπιστώσουμε ότι δεν λυώνει άλλο η σοκολάτα , κάνουμε το τεστ. Βάζουμε στο ψυγείο ένα πιατάκι.Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο και το βουτάμε στην σοκολάτα. Βάζουμε το κομματάκι μας στο πιατάκι στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2 λεπτά.Βλέπουμε και παρατηρούμε αν η σοκολάτα δεν έχει παγώσει ακόμα και είναι ρευστή , τότε προσθέτουμε και άλλη σοκολάτα.Αν Δεν είναι ρευστή , αλλά διαπιστώνουμε λευκά σημάδια στην σοκολάτα μας (βουτυρο-κακάο) τότε ξαναζεστένουμε την σοκολάτα. Για να πετύχει το στρώσιμο , θα πρέπει να είναι καθαρή η σοκολάτα μας και να είναι στεγνή, Να ξεκολλάει από το αλουμινόχαρτο.

Αφού τελειώσουμε από το στρώσιμο, βουτάμε μέσα τις σφολιάτες μας και τις αφήνουμε σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν καλά.Τις γεμίζουμε με την μους και τις περνάμε στις άκρες με το φουντούκι.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search