Ψωμακια μπριος γεμιστα
Συνταγή και εκτέλεση Κατερινα Παντσαρη
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Ψωμακια μπριος γεμιστα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ψωμακια μπριος γεμιστα

Βάζετε σε ένα μπολ τη μαγιά τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα και 50 γρ. από το αλεύρι. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα αφήνετε 20 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη. Μετά αφού φουσκώσει η ζύμη, ρίχνετε το νερό, το αλάτι, το λάδι και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Τα ζυμώνετε όλα μαζί καλά να έχετε μια ωραία αφράτη ζύμη. Αν δείτε ότι είναι λίγο σκληρή ρίξτε λίγο λάδι στα χέρια σας και συνεχίστε το ζύμωμα (προσοχή όχι άλλο αλεύρι).
Αφήστε τη ζύμη να διπλασιαστεί. Όταν είναι έτοιμη την κόβετε σε όσα κομμάτια θέλετε και με ένα πλαστή μικρό τα ανοίγετε σε φύλλο περίπου όσο το πιατάκι του καφέ και αλείφεται πάνω του λίγο από το τυρί και ρίχνετε τέλος μπέικον. Τα κλείνετε σε φακελάκια (ή ότι άλλο σχήμα θέλετε) και τα βάζετε στο ταψί σας, αφού πρώτα έχετε στρώσει λαδόκολλα για να μην κολλήσουν. Τα ψήνετε 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις! Από πάνω αν θέλετε τα αλείφεται με λίγο αυγό ή γάλα και ρίχνετε σουσάμι.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.