Μιλφειγ
Συνταγή και εκτέλεση Κυριακή Μπουντρούκα
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά φθηνή

Μιλφειγ !! Το γλυκό με τα χίλια φύλλα που νομίζω μου πέτυχε! !

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μιλφειγ

Ετοιμάζουμε την πατισερι.
Βάζουμε το γάλα κ 250 ml κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα να ζεστάνετε. Κρατάμε 1 κούπα κρύο γάλα κ λιωνουμε το κορν φλαουερ. Σε μια λεκάνη χτυπάμε αυγά, κρόκους κ ζάχαρη με το σύρμα. Κατοπιν ρίχνουμε κ το κορν φλαουερ κ σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια το προσθέτουμε στην κατσαρόλα κ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες κ το βούτυρο. 
Στήνουμε το γλυκό βάζοντας το ένα φυλλο σφολιατας κάτω( κρατάμε λιγο από τα πλαϊνά των φύλλων για να τριψουμε κ να ρίξουμε πάνω από το γλυκό μας) από πάνω κρέμα, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο κ πάλι κρέμα. Χτυπάμε τα άλλα 250 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί κ την βάζουμε πανω από την κρέμα μας. Πασπαλίζουμε πολύ καλά με αρκετή ζάχαρη άχνη κ τα τριμματα της σφολιατας.
Εγώ την δεύτερη σειρά κρέμα τηξ έκανα σοκολατένια προσθέτοντας στην μισή πατισερι 3 κουτ. σούπας κακαο. Μπορείτε να βάλετε κ κουβερτούρα.
Επίσης την σφολιατα πριν τι ψησιμο μπορούμε να την πασπαλίσουμε με κρυσταλλική ,κατά προτίμηση καστανή, ζαχαρη.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.