Τούρτα Παβλοβα με φράουλες και σαντιγί
Συνταγή και εκτέλεση Penny Panagiotopoulou
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Τούρτα Παβλοβα με φράουλες και σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τούρτα Παβλοβα με φράουλες και σαντιγί

Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τα ασπράδια κ τα χτυπώ σε μέτρια ταχύτητα.Σιγά-σιγά ρίχνω κ την κρυσταλλική (μπορείτε να την έχετε περάσει από το μουλτι για να διαλυθεί πιο εύκολα).Όσα γραμμάρια είναι τα ασπράδια τόσο πρέπει να είναι κ η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτω το αλάτι, την βανίλια κ το ξίδι.Το ξίδι θα βοηθήσει ώστε να έχει η μαρέγκα στο κέντρο της τσιχλενια υφή,ενώ εξωτερικά θα γίνει τραγανή.
Μόλις η μαρέγκα σφίξει κ αρχίσει να κάνει κορυφές είναι έτοιμη.Ένας άλλος τρόπος για να το καταλάβουμε αυτό είναι να γυρίσουμε τον κάδο του μίξερ ανάποδα! Εαν δεν πέφτει είναι έτοιμη.Στην συνέχεια προσθέτω την ζάχαρη άχνη κ με μία σπάτουλα ανακατεύω καλά κ σιγά σιγά.
Στο ταψί μου έχω στρώσει λαδόκολλα κ με ένα μολύβι σχεδιάζω το σχέδιο που θα δώσω στην μαρέγκα (Εγώ έφτιαξα καρδιά).Με την σακούλα ζαχαροπλαστικής ή με ενα κορνε απλώνω την μαρέγκα.Το ένα κομμάτι θα πρέπει να έχει βαθουλωμα ώστε να μπει μέσα η σαντιγί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 80-100 βαθμούς στον αέρα (μεσαία σχάρα),για 1 ώρα κ 30 λεπτά.
Την αφήνω να κρυώσει καλά.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνω την κρέμα γάλακτος.Πρέπει να είναι πολύ παγωμένη.
Χτυπώ σε δυνατή ταχύτητα κ σταδιακά προσθέτω την ζάχαρη άχνη κ τις βανίλιες.Μόλις σφίξει εντελώς είναι έτοιμη.
Πλένω κ ψιλοκοβω τις φράουλες,τις προσθέτω μέσα κ ανακατεύω με μία σπάτουλα.
Αφού κρυώσουν εντελώς οι μαρέγκες,βάζω την βαθιά σε μία πιατέλα ή τουρτιερα κ την γεμίζω με σαντιγί.Απλώνω λίγο σιρόπι φράουλας.Από πάνω βάζω κ την δεύτερη μαρέγκα.Απλώνω την υπόλοιπη σαντιγί κ την στρωνω ωραία με μία σπάτουλα.Στολίζω με φράουλες,σιρόπι, μαρμελάδα κ πασπαλίζω με λίγο καρύδι τριμμένο.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search