Σάμαλι παραδοσιακό σιροπιαστό γεμάτο αρώματα
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Σάμαλι παραδοσιακό σιροπιαστό γεμάτο αρώματα. Επαγγελματική συνταγή ζαχαροπλαστείου. (sambalı)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σάμαλι παραδοσιακό σιροπιαστό γεμάτο αρώματα

Βάζουμε την ζάχαρη το γάλα την μαστίχα το γιαούρτι και το χρώμα μπεικιν ανακατεύουμε για λίγο. Βάζουμε το σιμιγδάλι και κάνουμε μια λακκούβα  Βάζουμε σε ένα κουταλάκι την σόδα και ρίχνουμε επάνω του λίγες σταγόνες να αφρίσει μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά αφήνουμε από 2-4 ώρες. Βάζουμε σε βουτυρωμένο  ταψί 25Χ35.  Ανάβουμε το φούρνο στους 180 αντιστάσεις και εφόσον έχει ζεσταθεί καλά βάζουμε το ταψί στην μέση για 35-40  λεπτά. Δέκα  λεπτά πριν βγει το σαμαλι ετοιμάζουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά μαζί και από την ώρα του βρασμού μετράμε έξι λεπτά. Στην διάρκεια μέχρι να ετοιμαστεί το σιρόπι βγάζουμε από το φούρνο το σαμαλι το κόβουμε και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Όταν είναι έτοιμα σιροπιάζουμε αμέσως και τα δυο πρέπει να είναι ζεστά.maxresdefault

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.